Contact:
Lector dr. Victor-Alexandru BRICIU, responsabil promovare
Universitatea Transilvania din Braşov, Facultatea de Sociologie și Comunicare
Telefon: 0724.217.400
E-mail: victor.briciu@unitbv.ro
Website: www.connect-romania.ro

Conferința de presă și Conferința finală a proiectului „CONNECT - CONstruct NEtwork in Counselling for Trauma - Construirea Rețelei de Specialiști în Consilierea Traumei”

Brașov, România, 28 iunie 2016

Universitatea Transilvania Brașov, Facultatea de Sociologie şi Comunicare, împreună cu partenerii săi:

  • Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Centrul de Prevenire a Violenţei Familiale şi Societale,
  • Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Centrul de Cercetare Psihologică,
  • Asociaţia Femeilor Împotriva Violenţei - Artemis,
  • The Foundation Tisip, Norvegia,

anunţă conferința finală a proiectului „CONNECT - CONstruct NEtwork in Counselling for Trauma - Construirea Rețelei de Specialiști în Consilierea Traumei”, proiect coordonat de Universitatea Transilvania Brașov și finanţat printr-un grant acordat de Norvegia în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, Programul RO20 „Violenţa domestică şi violența bazată pe deosebirea de sex“.

Conferința de presă se va desfășura marţi, 28 iunie 2016, ora 9.30 (în sala UI7), fiind urmată de lansarea Conferinței finale a proiectului, la ora 10.00, la Aula Sergiu T. Chiriacescu, str. Iuliu Maniu nr. 41A, Braşov.

Principalul scop al evenimentului constă în prezentarea rezultatelor proiectului și împărtășirea experiențelor partenerilor și ale specialiștilor, participanți la programul de formare profesională, din activitățile organizate în cadrul proiectului în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei domestice.

„Proiectul demarat încă din aprilie 2015 și concretizat azi prin această Conferință finală a avut ca scop formarea specialiștilor care activează în domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice printr-o viziune și concepție unitare, cu accent pe parteneriatul regional și colaborarea în rețea, în vederea dezvoltării și consolidării serviciilor legate de violența domestică”, declară managerul proiectului, lector univ. dr. Diana-Cristina BÓDI.

Obiectivele vizate de proiect răspund priorităţilor şi obiectivelor stabilite prin Strategia naţională pentru prevenirea şi combaterea fenomenului violenţei în familie pentru perioada 2013-2017. Proiectul va genera efecte pe termen lung prin implementarea unui program de formare adecvată, adresat profesioniştilor relevanţi (psihologi, asistenţi sociali, medici, jurişti, poliţişti etc.) din cadrul serviciilor de monitorizare şi intervenţie în cazurile de violenţă în familie.